Soffbord

Soffbordets kraftfulla ben är skapade av en återvunnen stock som sågats itu och blev det material som jag utgick ifrån. Resten av designen skulle följa samma robusta stil, därav valet av betong.

Skivan är gjuten i finbetong för att få en slät yta, som sedan slipats och lackats för att göra den vattentät. Betongskivan göts med stora galvaniserade bultar i varje hörn för att kunna fästa trästockarna och för att ge en fin detalj på ovansidan.

Matbord

Tanken bakom den här designen var att skapa en blandning av stilrena drag med en anknytning till industridesign.

Bordsskivan består av återvunna plankor där ytan har bearbetats med hjälp av eld. Därefter har den målats och skrapats för att få fram ådringen. Bordets ram är hopsvetsad av järn för att framhäva den industrialistiska känslan.

Skrivbord

Bordets design är inspirerat av byggställningar och därmed är bordsramen gjord av galvaniserade stålrör som är monterade med hjälp av massiva kopplingar.

Ovanpå ligger en frostad glasskiva som ger bordet en mer stilfull känsla.

Utebord

Bordets fot har gjutits i betong med glassplitter i för att få stabilitet och fina detaljer. På betongfoten står bordsbenet gjord av återvunna träplankor, eldade och målade.

Inuti benet har en ledlampa som kan skifta färg placerats för att ge en ljuseffekt. Utebordets skiva är gjord av utskurna plexiglasskivor staplade på varandra för att lampans ljus ska tränga igenom.